Test av Canon LEGRIA HF R36

Canons HF R36 er en Full HD kompakt videokamera med en 1/4.85in CMOS-sensor, 32x optisk zoom, 51x intelligent zoom, en farge touchskjerm og en heidundrende 8 GB intern lagringsplass.
Spesifikasjonen er allerede ganske bra for et videokamera til denne prisen, men Canon har gått enda lenger ved å legge til Wi-Fi-tilkobling,noe som betyr at du kan overføre videoopptak til PCen uten en USB-kabel og streame videoer til DLNA-kompatible TV-er og spill konsoller.

Kreativ kontroll som aldri før
Nytt på LEGRIA HF R-serien er Story Creator som er en personlig filmregissør og gir brukerne veiledning på skjermen for å hjelpe dem å fange scener og fortelle sin historie i stil – enten det er en familie eller et bryllup. Story Creator er en morsom og nyskapende måte å skyte og dele opptakene, og håndteres helt i kameraet – tillater brukere å lage sin egen film mens de filmer.

Byggemåte
Selve videokameraet ligger godt i håndflaten i de fleste vinkler du holder kameraet.
Oppbyggingen kunne derimot vært ett hakk bedre. Den lager litt lyder når du bærer videokameraet i hånden og plastikken som er brukt på skallet føles litt simpelt.

Tilkobling
Videokameraet måtte legges til lading etter den ble pakket opp.
Kabel for tilkobling til maskinen fylte med i pakken og det var rimelig enkelt å koble den til maskinen og laste over innholdet fra den.
Den la seg som en egen disk partisjon som gjorde jobben enkel for å komme igang.

Konklusjon
HF R36 har kanskje ikke den beste bildekvaliteten og stabilisering vi kunne ønske oss, men den er ett veldig godt valg grunnet den lave prisen og alle ekstra funksjonene.
LCD touchskjermen kan være irriterende treg,men videokameraet tar dette igjen på streamingen av video til PCen via Wifi og Story Creator funksjonen gjør kameraet en ideell gave til en yngre, spirende fotograf.
Bildene er meget skarpe, og i normalt dagslys finner vi svært lite å utsette på.

Batteriet som følger med varer rundt 1 time ved normalt bruk av opptak og knipsing av bilder.
Vi gir videokameraet terningkast 5!

Prisen hos MPX er bare 2990kr.

Tekniske spesifikasjoner:
Wi-Fi med MP4-støtte
51x avansert zoom, Full HD CMOS
Optisk Intelligent IS
Story Creator
Kino-look filtre, Touch Decoration
Lagre direkte til ekstern HDD
7,5 cm berøringsskjerm
Smart Auto (38 scener), Face Detection
HD-SD-konvertering
8 GB minne, SDXC-kortspor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *